SPRAWDŹ OPINIE


Zapraszamy do sprawdzenia opinii o naszych obiektach:
1) Portal eholiday
2) Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 w Kędzierzynie-Koźlu
3) Zespół Szkół Gminy Izbicko
4) Portal Brzeg24
5) Publiczna Szkoła Podstawowa w Gierałcicach
6) Portal TurGazeta
NASZE OBIEKTY
OFERTY SPECJALNE
NEWSLETTER
Wybierz język:
Telefon: 881 328 081    | E-mail: info@hotelgorzelanny.pl
  • noclegi w górach, pobyty w górach, wczasy w górach
    Dwie sale restauracyjne
    Dla naszych Gości przygotowaliśmy dwie sale restauracyjne z możliwością połączenia w jedną dużą salę, zdolną pomieścić do 250 osób!
  • Rev Full
    Przestronne wnętrza
    Przestronne wnętrza, doskonała kuchnia i profesjonalna obsługa - to wszystko czego trzeba aby ten dzień stał się niezapomniany!

Propozycja menu na rok 2017
(wesele+nocleg+poprawiny)


  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego z dodatkiem świeżej truskawki

Przystawka (do wcześniejszego wyboru):
- Roladki z łososia nadziewane kremem chrzanowym z dodatkiem świeżej pietruszki
- sałatka Caprese
- Camembert panierowany

Zupy (do wcześniejszego wyboru):
1. Wykwintny rosół drobiowo – wołowy podany z makaronem
2. Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
3. Krem pomidorowy z ciastem naleśnikowym

Patera mięs:
1. Rolada śląska
2. Rolada wieprzowa
3. Gordon blue
4. Kotlet de volaille
5. Polędwiczki wieprzowe
6. Kotlet schabowy panierowany
7. Kieszonki mięsne nadziewane szpinakiem
8. Filet z pstrąga w migdałach

Dodatki skrobiowe:
1. Kluski śląskie
2. Ziemniaczki w aromacie kopru i masełka

Sosy:
1. Sos pieczeniowy
2. Sos pieczeniowy biały

Zestaw surówek:
1. Z białej kapusty
2. Z czerwonej kapusty
3. Por z jabłkiem
4. Marchew na ciepło z groszkiem

Deser (do wcześniejszego wyboru):
1. Lody z bitą śmietaną i owocami sezonowymi
2. Panna Cotta
3. Gruszka w sosie waniliowym

Szwedzki bufet:
Ciasto i owoce
Woda, napoje, soki owocowe, kawa i herbata

Zimna płyta:
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem
  • Półmisek wędlin i pieczonych mięs
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki wieprzowe, drobiowe
  • Śledzie na trzy sposoby
  • Sałatka grecka
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Roladka z łososia i pstrąga
  • Pikle i marynaty
  • Ćwikła
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Dip czosnkowy
  • Żurawina


I ciepła kolacja (do wcześniejszego wyboru):
1. Łosoś pieczony podany na sałacie z dodatkiem sosu cytrynowego, ryżem na sypko, marchewką i fasolką szparagową
2. Filet z indyka ze szparagami i sosem gorgonzola z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką z chrzanem
3. Filet z kaczki pieczony w śliwkach podany z ryżem na sypko i surówką z buraczków czerwonych

II ciepła kolacja(do wcześniejszego wyboru):
Bouef Strogonow z ciepłą bułeczką, flaki
Udziec pieczony z ziemniaczkami pieczonymi w folii, dipy, surówka z kiszonej kapusty
Medaliony wieprzowe w sosie kurkowym z ziemniaczkami i bukietem warzyw

III ciepła kolacja:
Barszczyk czerwony podany z pierożkami francuskimi nadziewanymi grzybami, krokiety z mięsem


Poprawiny

1. Żurek w chlebku metodą tradycyjną
2. Zestaw mięs: filet z kurczaka pieczony w sezamie, schab po hawajsku, złociste udko pieczone w miodzie podane z ryżem, ziemniaczkami, puree i zestawem świeżych surówek oraz wszystko to co zostało z dnia poprzedniego

Zimna płyta:
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem
  • Półmisek wędlin i pieczonych mięs
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki wieprzowe, drobiowe
  • Śledzie na trzy sposoby
  • Sałatka grecka
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Roladka z łososia i pstrąga
  • Pikle i marynaty
  • Ćwikła
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Dip czosnkowy
  • Żurawina


Kolacja (w zależności od wyboru kolacji):
1. Bouef Strogonow z ciepłą bułeczką, flaki
2. Barszcz czerwony podany z pierożkami francuskimi nadziewane grzybami, krokiety z mięsem
  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego (dostarczają Państwo Młodzi)

Obiad:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
Kluski śląskie
Kotlet schabowy panierowany
Koperta z pieczarkami
Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Devolay
Pieczeń wieprzowa
Filet z kurczaka
Schab po Królewsku

Surówki: pora z jabłkiem, surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, ćwikła

Deser:
Lody z owocami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Patera mięs i wędlin staropolskich
Sałatka jarzynowa
Galaretka wieprzowa i drobiowa
Roladka z łososia
Sałatka: z gyrosa w okresie letnim, tatar w okresie zimowym
Jaja w sosie tatarskim + szparagi zawijane w szynce
Sałatka z piersi z kurczaka na rukoli
Śledzie na 3 sposoby
Party mix
Pomidor przekładany mozarellą z dodatkiem bazylii
Sałatka grecka

Kolacja 1:
Frytki
Udko Twardowskiego
Golonko z kapustą i grzybami
Szaszłyk
Surówka
Kolacja 2:
Flaki wołowe
Bogracz
Pieczywo
Kolacja 3:
Barszcz czerwony
Krokiet + paszteciki



Poprawiny

- Żurek z połówką jajka i kiełbasą
- Mięso z obiadu, dodatki skrobiowe, surówki, sos
- Zimna płyta
- Bigos
  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Kieliszek wina musującego (dostarczają Państwo Młodzi)

Obiad:
Rosół z makaronem
Ziemniaki
Kluski śląskie
Kotlet schabowy panierowany
Koperta z pieczarkami
Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Rolada drobiowa ze szpinakiem
Devolay
Pieczeń wieprzowa
Filet z kurczaka
Schab po Królewsku

Surówki: pora z jabłkiem, surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, ćwikła

Deser:
Lody z owocami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Patera mięs i wędlin staropolskich
Sałatka jarzynowa
Galaretka wieprzowa i drobiowa
Roladka z łososia
Sałatka: z gyrosa w okresie letnim, tatar w okresie zimowym
Jaja w sosie tatarskim + szparagi zawijane w szynce
Sałatka z piersi z kurczaka na rukoli
Śledzie na 3 sposoby
Party mix
Pomidor przekładany mozarellą z dodatkiem bazylii
Sałatka grecka

Kolacja 1:
Frytki
Udko Twardowskiego
Golonko z kapustą i grzybami
Szaszłyk
Surówka
Kolacja 2:
Flaki wołowe
Bogracz
Pieczywo
Kolacja 3:
Barszcz czerwony
Krokiet + paszteciki



Poprawiny

- Żurek z połówką jajka i kiełbasą
- Mięso z obiadu, dodatki skrobiowe, surówki, sos
- Zimna płyta
- Bigos
W koszt wesela wliczone są: napoje, ciasto, tort weselny, winietki, etykiety na alkohol, fontanna czekoladowa, wystrój sali, żywe kwiaty na salę, wsparcie specjalisty, pomoc w organizacji oraz apartament dla Państwa Młodych w dniu wesela.

Dodatkowo polecamy:
  • Alkohol w Hotelu Gorzelanny w atrakcyjnych cenach
  • Bar z obsługą barmańską - 500 zł
  • Bar samoobsługowy - nieodpłatnie


Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:
  • Bufet Deserowy
  • Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
  • Prosiak pieczony w warzywach podany z ziemniaczkami
  • Bufet Wiejski


Blog

Ośrodek Gród Piastów

Zapraszamy Państwa na wypoczynek nad nasze przepiękne morze bałtyckie. [...]

Blog

Ośrodek CHROBRY

Ośrodek CHROBRY zapewni naszym Gościom komfortowy wypoczynek w dobrej cenie [...]

Blog

Ośrodek ZŁOTY-POTOK

Ośrodek wypoczynkowy Złoty-Potok to domki letniskowe w Górach Opawskich [...]

Blog

Park ROSENAU

Interaktywny Park ROSENAU - Zaginione miasto to centrum rozrywki i edukacji dla każdego [...]