SPECIAL OFFERS
Choose language:
Telephone: 881 328 081    | E-mail: info@hotelgorzelanny.pl
  • noclegi w górach, pobyty w górach, wczasy w górach
    Two weddings hall
    For our guests we Two weddings hall can be joined into one large hall , able to accommodate up to 250 people !
  • Rev Full
    The spacious interior
    The spacious interior , excellent cuisine and professional service - it's everything you need to make this day became a memorable one!

Propozycja menu na rok 2015


  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Aperitif
  • Kieliszek wina musującego z dodatkiem świeżej truskawki

Przystawka:
- Roladki z łososia nadziewane kremem chrzanowym z dodatkiem świeżej pietruszki

Zupa:
Wykwintny rosół drobiowo – wołowy podany z makaronem

Danie główne:
Patera mięs: (Rolada tradycyjna, panierowana pałka drobiowa, kotlet de volaille z drobiu, kotlet schabowy panierowany, kieszonki mięsne nadziewane papryką, cebulką i pieczarką)
Dodatki skrobiowe: Kluski śląskie , ziemniaczki w aromacie kopru i masełka, frytki
Dodatki warzywne: kapusta modra podana na ciepło, surówka z kapusty pekińskiej , marchew z chrzanem
Dodatki: sos pieczeniowy, sos z grzybów leśnych

Deser:
Puchar lodowy podany ze świeżymi owocami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym
  • Sałatka grecka
  • Półmisek wędlin pieczonych
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledzie po japońsku
  • Bukiet świeżych jarzyn w sosie winegret
  • Pikle i marynaty
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Dip tatarski, dip czosnkowy
  • Owoce sezonowe


I ciepła kolacja:
Łosoś pieczony podany na sałacie z dodatkiem sosu cytrynowego, ryżem na sypko, marchewką i fasolką szparagową

II ciepła kolacja:
Filet z indyka grillowany podany z pieczonymi ziemniaczkami i zestawem świeżych surówek ( kapusta biała, czerwona, marchew)

III ciepła kolacja:
Barszczyk czerwony podany z pierożkami francuskimi nadziewanymi grzybami


Poprawiny

  • Żurek na tradycyjnym zakwasie podany z wędzonką i jajkiem
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym podane z ziemniaczkami puree i bukietem jarzyn na parze
W koszt wesela wliczone są:
  • napoje chłodzące : woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
  • bufet kawowo - herbaciany bez limitu do dyspozycji Gości
  • apartament z mini SPA dla Państwa Młodych
  • fontanna czekoladowa
  • lampiony szczęścia
  • latająca Para Młoda- BIG SWING na Parku Linowym
  • kieliszki z wygrawerowaną datą ślubu
  • bańki mydlane
  • stół wiejski przed poprawinami
  • dekoracja Sali (żywe kwiaty, winietki, pokrowce na krzesła)


Dodatkowo RECOMMENDED:
  • Alkohol w Hotelu Gorzelanny w atrakcyjnych cenach
  • Bar z obsługą barmańską - 500 zł
  • Bar samoobsługowy - nieodpłatnie


Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:
  • Bufet Deserowy
  • Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
  • Prosiak pieczony w warzywach podany z ziemniaczkami
  • Bufet Wiejski
  • Fontanna Alkoholowa


  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Aperitif
  • Kieliszek wina musującego

Przystawka:
Sałatka Caprese z pomidorami

Zupa:
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem

Danie główne:
kotlet schabowy panierowany z pieczarkami, ananasem, brzoskwinią i żółtym serem, pieczeń wieprzowa, befsztyk wieprzowy z cebulką, udka pieczone w ziołach, kotlet drobiowy panierowany
Dodatki skrobiowe: Kluski śląskie , ziemniaczki w aromacie kopru i masełka, frytki
Dodatki warzywne: marchew z groszkiem podana na ciepło, , seler surowy podany w sosie śmietanowym , surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Dodatki: sos pieczeniowy, sos pieczarkowy

Deser:
Torcik Panna Cotta w sosie malinowym

Zimna płyta:
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z gyrosem
  • Sałatka włoska
  • Półmisek wędlin pieczonych
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledzie po cygańsku
  • Śledzie po wiejsku
  • Rolada z łososia nadziewana białym serkiem
  • Pikle i marynaty
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Sos tatarski, cumberland
  • Owoce sezonowe


I ciepła kolacja:
Filet z kurczaka nadziewany serem i pieczarkami podany z ziemniaczkami pieczonymi w ziołach, surówką z kapusty pekińskiej

II ciepła kolacja:
Boeuf Strogonow podany z pieczoną bułeczką

III ciepła kolacja:
Filet z kaczki w śliwkach pieczony podany z ryżem na sypko i surówką z buraczków czerwonych


Poprawiny

  • Żurek w chlebku metodą tradycyjną
  • Zestaw mięs ( filet z kurczaka pieczony w sezamie, medaliony wieprzowe, gyros) podany z ryżem, ziemniaczkami puree i zestawem świeżych surówek ( marchew z mandarynką, surówka kapusty białej, surówka z kapusty czerwonej w majonezie)
W koszt wesela wliczone są:
  • napoje chłodzące : woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
  • bufet kawowo - herbaciany bez limitu do dyspozycji Gości
  • apartament z mini SPA dla Państwa Młodych
  • fontanna czekoladowa
  • lampiony szczęścia
  • latająca Para Młoda- BIG SWING na Parku Linowym
  • kieliszki z wygrawerowaną datą ślubu
  • bańki mydlane
  • stół wiejski przed poprawinami
  • dekoracja Sali (żywe kwiaty, winietki, pokrowce na krzesła)


Dodatkowo RECOMMENDED:
  • Alkohol w Hotelu Gorzelanny w atrakcyjnych cenach
  • Bar z obsługą barmańską - 500 zł
  • Bar samoobsługowy - nieodpłatnie


Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:
  • Bufet Deserowy
  • Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
  • Prosiak pieczony w warzywach podany z ziemniaczkami
  • Bufet Wiejski
  • Fontanna Alkoholowa


  • Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Aperitif
  • Kieliszek wina musującego

Przystawka:
Camembert panierowany podany z sosem żurawinowym

Zupa:
Rosół drobiowo – wołowy z makaronem

Danie główne:
polędwica wołowa z prawdziwkami, Gordon blue z żółtym serem, sandacz grillowany podany z cytryną, pierś z gęsi pieczona, stek wołowy, filet drobiowy nadziewany szpinakiem
Dodatki skrobiowe: Kluski śląskie , ziemniaczki w aromacie kopru i masełka, ziemniaczki pieczone w ziołach, frytki
Dodatki warzywne: Surówka z kapusty kiszonej, bukiet jarzyn na parze, buraczki czerwone z papryką i cebulką
Dodatki: sos pieczeniowy, sos kurkowy

Deser:
Gruszka pieczona podana w sosie waniliowym

Zimna płyta:
  • Sałatka z rukoli i sera pleśniowego
  • Sałatka z kurczakiem grillowanym
  • Śledzie marynowane w oliwie
  • Szynka parmeńska na melonie
  • Roladki z pstrąga
  • Węgorz wędzony
  • Schab w sosie Almette
  • Deski serów na sałacie z dodatkiem oliwek
  • Tymbaliki drobiowe
  • Rolada z łososia nadziewana białym serkiem
  • Pikle i marynaty
  • Świeże pieczywo
  • Masełko ziołowe
  • Sos tatarski, cumberland, czosnkowy
  • Owoce sezonowe


I ciepła kolacja:
Medaliony wieprzowe w sosie kurkowym podane z ziemniaczkami i bukietem warzyw

II ciepła kolacja:
Boeuf Strogonow podany z pieczoną bułeczką

III ciepła kolacja:
Filet z kaczki w śliwkach pieczony podany z ryżem na sypko i surówką z buraczków czerwonych


Poprawiny

  • Żurek w chlebku metodą tradycyjną
  • Zestaw mięs ( filet z kurczaka pieczony w sezamie, medaliony wieprzowe, gyros) podany z ryżem, ziemniaczkami puree i zestawem świeżych surówek ( marchew z mandarynką, surówka kapusty białej, surówka z kapusty czerwonej w majonezie)
W koszt wesela wliczone są:
  • napoje chłodzące : woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
  • bufet kawowo - herbaciany bez limitu do dyspozycji Gości
  • apartament z mini SPA dla Państwa Młodych
  • fontanna czekoladowa
  • lampiony szczęścia
  • latająca Para Młoda- BIG SWING na Parku Linowym
  • kieliszki z wygrawerowaną datą ślubu
  • bańki mydlane
  • stół wiejski przed poprawinami
  • dekoracja Sali (żywe kwiaty, winietki, pokrowce na krzesła)


Dodatkowo RECOMMENDED:
  • Alkohol w Hotelu Gorzelanny w atrakcyjnych cenach
  • Bar z obsługą barmańską - 500 zł
  • Bar samoobsługowy - nieodpłatnie


Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:
  • Bufet Deserowy
  • Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
  • Prosiak pieczony w warzywach podany z ziemniaczkami
  • Bufet Wiejski
  • Fontanna Alkoholowa


Powitanie chlebem i solą, przy ładnej pogodzie na zewnątrz budynku, w przypadku złej pogody Młodą Parę witamy w holu wejściowym. Pan Młody przenosi "świeżo poślubioną" żonę do sali, gdzie czekają na nich dwa duże kielichy z szampanem. Goście weselni otaczają Młodą Parę i wznoszą toast. Po tradycyjnym sto lat i "gorzko" jest czas na życzenia, po których Młoda Para zaprasza swoich gości do stołów.

Obiad:
- Rosół domowy z kury z makaronem
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- grzybowa z makaronem

Drugie danie (mięsa):
- rolada śląska
- pieczeń z karczku
- pierś panierowana z pieczarkami
- devolay z serem żółtym, owocem
- polędwica wołowa z prawdziwkami
- kotlet schabowy panierowany z pieczarkami, ananasem, brzoskwinią i żółtym serem

Drugie danie (dodatki):
- ziemniaki z wody
- kluski śląskie

Surówki:
- sałata wiosenna z sosem vinegrette
- pora z jabłkiem
- surówka z białej kapusty
- surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
- ćwikła
- mizeria z koperkiem (sezonowo)
- marchewka z groszkiem zasmażanym

Deser:
kawa, herbata, lody z bitą śmietaną i owocami, owoce, tort i ciasto

Po zjedzonym obiedzie Młoda Para tańczy swój "pierwszy taniec". Zimna płyta:
- patera mięs staropolskich
- szparagi w sosie tatarskim
- salami
- szynka zawijana z szparagami w galarecie
- sałatka jarzynowa
- galaretka wieprzowa
- kurczak w galarecie
- jaja w sosie tatarskim
- łosoś faszerowany pastą szynkową
- tatar z pieczywem (zimą)
- sałatka z gyrosa (latem)
- sałatka z piersi kurczaka
- kura faszerowana
- śledź w zalewie octowej (rolmops)
- bukiet świeżych jarzyn
- ogórek, papryka, pieczarki

I Kolacja:
- ziemniaki smażone i frytki
- udko złociste faszerowane
- szaszłyk
- sałatka grecka

II kolacja:
- Boeuf Strogonow
- flaczki wołowe
- pieczywo

III ciepła kolacja:
- barszcz czerwony
- krokiety z mięsem lub kapustą kiszoną i pieczarkami

Przed północą prowadzący przyjęcie zaprasza Gości na środek parkietu, gdzie z lampką szampana oczekują na wjazd płonącego tortu weselnego. Pierwszy kawałek tortu kroją wspólnie Nowożeńcy, natomiast resztę podaje Kierowniczka Sali. Zgodnie z tradycją o północy rozpoczynają się "oczepiny".



Poprawiny

Od rana dla gości w holu czeka herbata, kawa i ciasto oraz Stół wiejski: Szynka z kością, kiełbasa wiejska, pasztety, boczki, kiszka, salceson, smalec, ogórki kiszone, sery, chleb wiejski Poprawiny zaczynamy o godzinie 12:00 obiadem. Poprawiny trwają do godziny 18:00, dodatkowa godzina 300zł.

Obiad:
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
- mięso z obiadu (jeżeli jest mało dorabiamy dodatkowe porcje)
- ziemniaki, kluski śląskie, surówki, sos pieczeniowy
- bigos
oraz to co zostało z obiadu z dnia poprzedniego

W koszt wesela wliczone są:
  • napoje chłodzące : woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane
  • bufet kawowo - herbaciany bez limitu do dyspozycji Gości
  • apartament z mini SPA dla Państwa Młodych
  • fontanna czekoladowa
  • lampiony szczęścia
  • latająca Para Młoda- BIG SWING na Parku Linowym
  • kieliszki z wygrawerowaną datą ślubu
  • bańki mydlane
  • stół wiejski przed poprawinami
  • dekoracja Sali (żywe kwiaty, winietki, pokrowce na krzesła)


Dodatkowo RECOMMENDED:
  • Alkohol w Hotelu Gorzelanny w atrakcyjnych cenach
  • Bar z obsługą barmańską - 500 zł
  • Bar samoobsługowy - nieodpłatnie


Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:
  • Bufet Deserowy
  • Udziec pieczony podany z chlebem swojskim i kapustą zasmażaną
  • Prosiak pieczony w warzywach podany z ziemniaczkami
  • Bufet Wiejski
  • Fontanna Alkoholowa


Blog

GORZELANNY HOTEL ****

4 - star hotel located in a privileged location on the lake in the mountains [ ...]

Blog

CHROBRY Resort

CHROBRY resort will provide our guests with a comfortable stay at a good price [... ]

Blog

ZŁOTY-POTOK Resort

Holiday Resort Złoty-Potok - cottages in the Mountains [...]

Blog

ROSENAU PARK

Interactive ROSENAU Park - Lost City is the center of entertainment and education for all [ ...]